Fri expressleverans - 1 till 2 arbetsdagar

Kan man använda en derma roller för att stimulera skäggväxt? Låt oss inse det: ingen pryl, sätt eller skumt tips är förbjudet när det gäller att få det bästa skägget. Att odla skägg kräver engagemang och förmåga att tänka utanför ramarna. Det kräver också att du utvärderar kvaliteten på huden bakom skägget och väljer de idealiska skäggoljorna för skäggvård.

Det finns flera regler att följa när det kommer till att odla ett skägg. Det innebär att hålla sig hydrerad hela tiden, äta gott, välja den mest extraordinära skäggväxten och utmärkta varor, och i första hand säkerställa ett korrekt blodflöde till ansiktsområdet. Derma rollers har blivit berömmelse bland män när de använder dem för skäggväxt.

 Hur fungerar Derma-Rollers?

Derma-rullar är mindre, handhållna enheter som liknar en liten kotte, men istället för taggar innehåller rullhuvudet hundratals små nålar. Dessa tunna nålar precis under hudens yta uppmuntrar kollagenbildning, vilket kan strama upp huden och minska utseendet på ärr. De kan också stimulera hårväxt genom att förbättra blodflödet till området.

Kvinnor använde dem för att minimera rynkor och ärr i ansiktet, men män upptäckte dem snabbt och började använda dem för att behandla hårbotten och fläckigt skägg. Kollagen är bland kroppens viktigaste strukturella proteiner, och det finns i våra bindvävar som naglar, hår och hud.

Hur derma rollers kan hjälpa skäggväxten

Microneedlings förmåga att förbättra hudens hälsa är brett dokumenterad. Det har gjorts en del forskning om effektiviteten av micro-needling för att uppmuntra hårväxt på hårbotten, men det har gjorts lite forskning om hur mycket derma rollers kan hjälpa skäggväxt.

En studie från 2016 fann dock att minoxidil (Rogaine) kan förbättra skäggutvecklingen marginellt. Microneedling visade lovande vid behandling av håravfall i en studie från 2017, särskilt i kombination med ytterligare behandlingar inklusive minoxidil och topikala steroider.

Microneedling kan öka skägghårväxten, öka näringsrikt blodtillförsel till området och stimulera kollagen- och keratinbildningen. Hälsosam cirkulation är avgörande för hårproduktion och hudhälsa. En derma roller kan också inducera utsöndring av stamcellstillväxtfaktorer.

Är det nödvändigt att microneedle skägget regelbundet?

Det finns potentiella risker förknippade med dermaroller när de penetrerar huden. Användare kan ha mindre hudirritationer till en början, såsom rodnad och inflammation, men dessa biverkningar bör avta efter några dagar.

Du kan också uppleva en lindrig blödning. Om du upplever mycket blödning kan det hända att du trycker rullen för hårt mot huden.

De flesta experter föreslår att du använder en derma roller två gånger i veckan för hårväxt i ansiktet. Låt huden återhämta sig och laga sig själv innan du punkterar den igen med Derma Roller, och för bästa resultat bör mikronålning göras var tredje dag.

Naturligtvis spelar nålarnas storlek en betydande roll för hur ofta du kan använda Derma Roller. Du kan Derma Roll varje dag om det är en 0,25 mm nål typ. Om din rulle har en mer expansiv nålstorlek på 0,5 mm, håll dig till regeln 2x per vecka. Du kan säkert rulla ansiktshårregionen en gång i veckan med 0,75 mm Derma Rollers.

Latest Stories