tips för snabb skäggväxt

Är det möjligt att påskynda skäggväxten?

Män börjar växa ansiktshår under puberteten. Många av dem kommer att märka att deras ansiktshår först börjar växa på överläppen. Andra områden där människor kan märka tidig hårväxt i ansiktet inkluderar hakan eller sidorna av ansiktet nära öronen, som folk kallar "polisonger". Ansiktshår växer olika för alla. Vissa människor kanske kan växa ett helskägg i mitten eller till och med sena stadier. Medan vissa människor aldrig nämnvärt växer ansiktshår, kan andra ha knappa tillväxtområden fram till slutet av 20-talet.

Den här artikeln kommer att undersöka de variabler som påverkar skäggtillväxten och om det är möjligt att påskynda skäggtillväxten.

Tips för skäggväxt:

En persons hälsa och välbefinnande påverkar hur hela kroppen fungerar, inklusive skäggväxten. Även om det inte är möjligt att ändra någons gener, kan de anta livsstilsbeteenden som hjälper dem att få ett större skägg.

Träning:

träning för skäggväxt

Träning ökar blodflödet, vilket främjar hårsäckstillväxt. Tyngdlyftning och styrketräning är andra bra sätt att öka testosteronnivåerna. Hos unga killar fluktuerar testosteronnivåerna under dagen, toppar på morgonen och faller på eftermiddagen.

Diet:

En näringsrik kost och bra näring hjälper dig att utveckla ett skägg och hålla dig frisk. Lågt testosteron och fetma har en dubbelriktad koppling, vilket gör att lågt testosteron kan orsaka fetma och fetma kan orsaka lågt testosteron. Zink kan till exempel också vara bra för testosteronnivåerna. En hälsosam kost kommer inte att förändra din genetik, men det kommer att hjälpa ditt nuvarande hår att växa friskare och fylligare.

Tillägg:

Vissa kosttillskott kan hjälpa människor att behålla sin hälsa på ett sätt som gör att de kan växa sina skägg så länge som deras genetiska makeup tillåter. Om en persons kost saknar järn och zink, kanske de vill ta ett multivitamin som innehåller dessa element. Det finns dock inga kosttillskott som gör att en person kan odla skägg om de saknar det nödvändiga DNA.

Hudvårdsrutin:

Att upprätthålla en hälsosam hudvårdsrutin, som inkluderar att hålla skägget rent, kan positivt påverka hur en persons skägg växer och ser ut. Genom att ta bort smuts och döda hudceller från området som omger varje hårsäck i ansiktet, kan exfoliering hjälpa håret att växa genom huden obehindrat. Exfoliering kan också hjälpa till att minska inåtväxande hårstrån i skägget. Skägg leave-in balsam kan ge näring och återfukta håret. Detta minskar och förebygger skäggmjäll samtidigt som skägget ser fylligare ut. Genomför ett lapptest för att avgöra vilka produkter som fungerar bäst för skägget.

Sova:

Sömn, förutom att vara avgörande för den allmänna hälsan, kan också hjälpa till med skäggutveckling. När män sover stiger deras testosteronnivåer. Att begränsa mängden daglig sömn hos friska unga pojkar minskar testosteronnivåerna.

Slutsats

Att odla ett skägg bestäms mest av genetik. Testosteron påverkar dock hur snabbt och bra en persons skägg växer. Genom att träna rutinmässigt, äta rätt, få tillräckligt med vilsam sömn och exfoliera, kan en persons skägg växa så tjockt och fylligt som det naturligt kan. 

Tillbaka till blogg