Fri expressleverans - 1 till 2 arbetsdagar

Tips för skäggvård

Skäggvård har aldrig varit enkelt: Dessa åtta skäggvårdstrick gör att ditt skägg ser strålande ut.

Tålmodighet

När skägget först börjar växa, motstå att trimma eller styla skägget, lämna det orört under de första 4-6 veckorna. Det gör att hårstrån kan växa in jämnt (vissa växer snabbare än andra) och hjälper dig att välja en stil som passar dess längd och tjocklek. För varje persons hår växer i sin egen hastighet. En hälsosam livsstil, bra kost och träning kan hjälpa till att påskynda processen.

Matcha ditt skägg till din ansiktsform

Ett skägg bör vara anpassat till omgivningen. Efter den första månaden av tillväxt och välj en sista stil som kompletterar din ansiktsform. Ditt skägg kommer att se bättre ut, och det gör du också.

Veta hur (och när) att trimma

Trimning är avgörande för ett välskött skägg-även om du planerar att växa ut det. Investera i en kvalitetstrimmer och hitta rätt teknik som passar dig.

Tvätta det regelbundet

Detta är särskilt viktigt i de tidiga tillväxtstadierna, särskilt eftersom fångad mat som fastnar och hudceller kan förvärra klådan. Det handlar inte bara om håret, utan också om huden under. Att tvätta skägget är en av de viktigaste stegen i vården av. Skrubba ditt skägg flera gånger varje vecka med ett mjällschampo som innehåller salicylsyra och torka det sedan försiktigt.

Lär dig att träna ditt skägg

En vanlig trimning behåller din valda form, men det är inte det enda sättet att hålla ditt skägg i linje. En daglig gnidning med en kam eller skäggborste kommer att jämna ut envisa hårstrån och träna dem att växa i en nedåtgående riktning.

Latest Stories