Skägg för män

10 olika sätt att ta hand om ditt skägg

En av de största modestatementen för män nuförtiden är skägget. Män över hela världen har anslutit sig till denna trend att ha bra skägg- och skäggstilar. Skägget kan vara minimalistiskt med kort ansiktshår eller män kan ha långt ansiktshår. Oavsett längden på håret på ditt skägg, kräver det samma uppmärksamhet som håret på din hårbotten. Så, hur tar man hand om sitt skägg? Här är 10 sätt att ta hand om ditt skägg.

1- Använd näring och vitaminer:

En av faktorerna som kan hjälpa dig att ha ett bra skägg är genom att se till att du har en kost med högt kolhydratintag. Fokusera också på dieter som är rika på vitamin A, D och E. Proteiner och vitaminer är viktiga men du vill inte överdriva dem.

2- Hålla ansiktshår rent:

En av de viktigaste sakerna att göra för att ta hand om ditt skägg är att se till att det hålls rent. Överdriv inte denna rengöring, men se till att du rengör ditt skägg en gång om dagen efter att du avslutat dagen med skäggtvättschampon och balsam.

3- Hydrat med skäggolja:

Den viktigaste delen här är att undvika skäggolja som använder fleromättad vegetabilisk olja som huvudingrediens. Prova istället oljor med mättade eller enkelmättade oljor som kokos- och jojobaolja.

4- Borste och kam:

Kärnan i att behålla ett bra skägg är att använda en borste och kam. Utsöndring av talgoljor är mycket viktigt för att skägget ska växa. Borstning och kamning hjälper i detsamma. 

5- Skäggbalsam:

Skäggbalsam är skäggfuktare. Dessa är kraftiga fuktkrämer som hjälper dig att hålla ditt skägg återfuktat och starkt.

6- Trimning av delade ändar:

Om du har kluvna toppar i skägg betyder det att ditt skägg är stelt och grovt. Schamponera och återfukta ditt skägg och se även till att du klipper de kluvna topparna också.

7- Sov gott och träna:

Att sova gott och träna påverkar dina nivåer av testosteron och DHT. Dessa två är de viktigaste faktorerna som hjälper till med skäggtillväxt och underhåll.

8- Skäggtillskott:

Även om de flesta skäggtillskotten inte är så användbara kan du fortfarande söka efter dina behov och ser fram emot att ta tillskotten som kan hjälpa dig att få ett bättre skägg. Kosttillskott som vitamin D är avgörande och kan tas om det ordineras.

9- Stimulera cirkulationen:

Skäggstimulatorer är rullar som hjälper till att stimulera huden och hårsäckarna. Dessa rullar hjälper till att bättre leverera de viktiga vitaminerna och mineralerna till skägghåret.

10- Sluta leka med håret:

Ofta har människor för vana att leka med sitt ansiktshår. När man gör det får han håret att utsättas för fysisk stress vilket kan leda till dålig skäggform och kluvna toppar.

Alla män har olika typer av skägg, det är inte svårt att ha ett då det är en naturlig process, faktorn för att underhålla skägget är något som blir viktigt. De ovan angivna sätten att marinera ditt skägg hjälper dig att behålla ett skägg som liknar dig.

Tillbaka till blogg