Fri expressleverans - 1 till 2 arbetsdagar

Ett glänsande skägg gör hela utseendet på en man. Skägg är direkt att förstå maskulinitet i vårt samhälle. Människor som gillar att idrotta med ett friskt och tjockt skägg måste anstränga sig mycket för att underhålla det. Ett dåligt underhållet skägg ser torrt och otämjt ut, samtidigt som huden runt det också blir lidande. För att hålla ditt skägg friskt och tjockt kommer skäggoljor som den bästa lösningen. Många ifrågasätter dock om skäggolja fungerar eller inte. I den här bloggen kommer vi att svara på alla sådana dilemman.

Fördelar med att använda en skäggolja

Skäggolja är inte bara för att öka skägghårväxten. Den riktar sig till ett mycket bredare område där den också fungerar för huden. Ett friskt skägg måste också ha en frisk hud runt sig. Så en bra skäggolja fungerar på båda nivåerna. Skäggoljan ger olika andra fördelar som;

  • Gör skägget lätthanterligt
  • Återfuktar huden
  • Återfuktar skägghåret
  • Minska skäggproblem som klåda, mjäll osv.
  • Det gör den tjock och glänsande

Fungerar eller inte!

Låt oss nu prata om elefanten i rummet om skäggolja fungerar. Du går specifikt; ja skäggoljan funkar! Det hjälper till att göra ditt skägg tämjt och friskt. Men svaret kommer i olika lager.

Alla skäggoljor är inte gjorda med samma sammansättning. Skäggoljan är gjord med olika ingredienser för att rikta in sig på olika problem. Olika oljor som ricinolja, hampaolja, jojobafröolja, etc., kombineras i specifika koncentrationer för att behandla olika problem. Att välja rätt typ av skäggolja är också avgörande för att det ska fungera.

Anta att du lider av tunn skäggväxt. Men du väljer jojobafröolja som huvudkomponenten i din skäggolja. Den används dock främst för återfuktning av hud och skägg och främjar inte direkt tillväxten. Så det kommer naturligtvis inte att lösa ditt problem. Å andra sidan, om du väljer ricinfröolja kommer din skäggolja att fungera effektivt.

Komponenter av skäggolja

Sammansättningen av skäggolja är avgörande för att lösa problemen. Det är därför du bör vara uppmärksam på dess komponenter innan du köper. De tre huvudsakliga komponenterna i skäggolja är;

  • Jojobaolja hjälper till att återfukta huden runt skägget och skägghåret. Om du lider av torr hud och grovt skägghår, välj då en skäggolja med högre jojobahalt.
  • Arganolja är rik på vitaminer och näringsämnen som krävs för din skäggväxt.
  • Ricinolja är rik på protein och främjar lyster i skägghår genom att ingjuta dem med protein. Det är också bra för att främja tillväxt.

Slutsats

Att hålla ditt skägghår friskt är avgörande för ett välrepresenterat utseende. Det hjälper till att göra ditt skägg friskt och glänsande. Det hjälper också till att lösa flera problem som irritation, matthet, torrhet, mjäll, etc. Men det är viktigt att välja skäggoljekomponenter för att de ska fungera effektivt. Den bör rikta in sig på de berörda frågorna i första hand samtidigt som den främjar tillväxt.

Latest Stories