Hålldittskäggfriskt

Hur och varför du bör återfukta ditt ansikte och skägg dagligen

Vill du ha ett friskt skägg, och då måste du börja med frisk hud. Men utan rätt hudvårdsrutin är det omöjligt att förhindra problem som inåtväxande hårstrån, klåda och mjäll. Du måste introducera daglig ansiktsfuktighetskräm i din skötselrutin. Du måste lägga några droppar premium skäggolja på toppen för extra mjukhet.

Återfuktaskäggetdagligen

Fuktighetskräm är grunden och skäggolja ger ytterligare fördelar. Men för att dra full nytta av fuktkräm bör du börja om på nytt.

Rengör ditt skägg och börja med ett rent ansikte: - för att skägget och huden ska återfukta måste du se till att skäggoljan fungerar genom att tränga djupt in i huden. Det är viktigt att tvätta ansiktet en eller två gånger om dagen. Vår kropp frigör naturlig olja under dagen och drar till sig skräp, damm och giftiga föroreningar för att bygga på huden. Att applicera fuktighetskräm eller skäggolja direkt på toppen av dessa lager kommer att minska dess effektivitet och leda till tilltäppta porer och utbrott.

Förstå din hud: - precis som varje ansikte är olika, så gör varje hud det. Att använda rätt fuktkräm på huden kommer att förbättra dess kvalitet och få dig att se ung ut. Men hur kommer du att bestämma din hudtyp? I allmänhet har män tjockare och fet hud än kvinnor; de flesta män kommer att märka en glans över deras ansikte i slutet av dagen. Det betyder att de har kombinerad/normal hud. Om din hud ser fet ut, har du sannolikt fet hud.

  • Känslig hud: - Känslig hud är hud som lätt rodnar och upplever en brännande känsla när någon produkt appliceras. Du bör undvika irriterande ingredienser som färgämnen, parabener, alkohol och dofter i sådana fall. Leta efter de naturliga fuktighetskrämerna som består av aloe vera och grönt te.
  • Torr hud: - identifieras av liten oljeproduktion, bör du använda en återfuktande rengöring med en rik fuktighetskräm med sådan hudtyp. Du kan använda ett lager skäggolja på toppen.
  • Fet: - Med fet hud bör du välja en icke-fet formula som absorberas snabbt.
  • Kombination/Normal: - identifierad med genomsnittlig oljeproduktion, bör du använda en medelhög fuktighetskräm som ger återfuktning men som inte tillför överflödig olja till huden.

Skägg: - När det kommer till daglig återfuktning förblir män med tungt skägg förvirrade. Skägg är det tjockaste hår som en människokropp producerar; därför, för att underhålla och ge näring åt det, måste du ta stöd av olika skäggsmör/krämer skäggoljor som är laddade på marknaden med tunga ingredienser. Det primära syftet med dessa produkter är att mjuka upp de tjocka morrhåren som finns i ditt ansikte. Se till att du väljer kvalitet och naturliga grejer från marknaden eftersom det också finns några billiga produkter på marknaden som innehåller lågvärdiga syntetiska ingredienser som härrör från petroleum. Med regelbunden användning kan du uppleva utslag och tilltäppta porer över hela huden.

Slutord

Om kvaliteten på huden och skägget är ditt främsta bekymmer, leta då efter de produkter som finns hos Mr. Beard som är fasta mot huden, minskar rynkor, fina linjer och ger ett polerat utseende till ditt skäggiga ansikte.

Tillbaka till blogg